Σημείο Θέας κοντά στην Παλαιά Ποταμιά

Η βορειοδυτική πλευρά της Χίου στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο προσφέρει ένα μοναδικό και πανέμορφο τοπίο. Συνδυάζει πλούσια βλάστηση, ορεινούς όγκους, ποτάμια, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και όλα αυτά με φόντο την θάλασσα. Εδώ η θέα από ψηλά είναι εκπληκτική, αποκαλύπτοντας έναν ανοιχτό ορίζοντα που εκτείνεται μπροστά σαν πίνακας ζωγραφικής. Ο ουρανός είναι ανοιχτός και γαλήνιος, αντανακλώντας την ηλιακή φωτεινότητα με ένα παιχνιδιάρικο φως που αγγίζει τα σύννεφα και δημιουργεί απαλές αποχρώσεις του γαλάζιου.
Τα βουνά συνθέτουν το τοπίο, δημιουργώντας μια εναλλαγή φωτεινών και σκιωδών περιοχών. Η απουσία βλάστησης, χωρίς δέντρα ή χόρτα, αποκαλύπτει την ακαταμάχητη υφή του βράχου και της γης. Τα βουνά αυτά, δημιουργούν ένα σκηνικό που φαίνεται σχεδόν εξωπραγματικό. Αξιοσημείωτη είναι η αντίθεση που δημιουργείται από την παρουσία μικρών φυτών ή χόρτων που αναπτύσσονται στις πιο προστατευμένες τοποθεσίες. Οι διάσπαρτες ανεμογεννήτριες δίνουν μια νότα ζωής στο τοπίο, σαν σύμβολο προόδου και αειφορίας.
Είναι γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπος, καταπιεσμένος από έναν επιτακτικό τρόπο ζωής, γεμάτης άγχος και υποχρεώσεις, έχει απόλυτη ανάγκη την επαφή με τη φύση. Η φύση θα του χαρίσει ψυχολογική ευεξία και μια ανάπαυλα από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς του.

Εικόνα 360

Ηχητικά